Kevään 2021 partiotoiminta

Hyvää uutta vuotta 2021! Tai ainakin viime vuotta parempaa ja tapahtumarikkaampaa vuotta erityisesti partion saralla!

Viime vuoteen vielä palataksemme, kiitos kaikille kuusenostajille! Myynti oli edellisvuotta vilkkaampaa ja toivottavasti kuusivalinnat osuivat nappiin niin leveyden kuin pituudenkin puolesta. Lippukunnanjohtajan apulaisen kuusi hörppii edelleen vettä tyytyväisenä olohuoneessa, eikä neulasia ole tippunut juuri ollenkaan.

***

Mutta sitten vuoteen 2021 ja koronatilanteeseen.

Elämme vielä tällä hetkellä ennen joulua asetettujen rajoitusten mukaan. Kokoontumisrajoitus on tällä hetkellä 10 henkilöä ja ryhmien toiminta partiokolollamme Viinikan kirkolla on toistaiseksi seurakunnan toimesta kiellettyä ainakin 17.1. asti.

Pirkanmaan koronanyrkin uusien ohjeistuksien mukaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan jatkaa 10.1. alkaen aluehallintoviraston asettaman sen hetkisen kokoontumisrajoituksen rajoissa (tällä hetkellä 10 henkeä).

Uudet ohjeistukset antavat toivoa, mutta koska miltei jokaisessa säännöllisesti kokoontuvassa ryhmässämme on jäseniä yli 10, täytyy johtajiston miettiä käytännön asioita vielä tämän viikon aikana. Lisäksi odotamme tietysti Hämeen partiopiirin virallista kantaa.

Tiedotamme ryhmiä erikseen heti, kun toimintamallit tarkentuvat. Vielä toiminnan jatkumiselle ei siis ole asetettuna alkamispäivää, mutta kerromme sen heti, kun se on tiedossa.

Toivottavasti pian saataisiin käynnistää partiota laajemmassakin mittakaavassa edes pihalla, ja toivottavasti näin radikaaleja kokoontumisrajoituksia ei enää kevään aikana jouduttaisi asettamaan uudelleen. Ajatukset talvileiristä ja viime kesältä perutusta Mudduksesta siintävät jo kirkkaana mielissä. Mahdollisesti kädentaitopäiväkin saadaan järjestettyä myöhemmin keväällä.

Toiminnan jatkumista odotellessa on syytä ainakin kerrata merimiessolmun teko partiohuiviin, testata puukon terävyys veistelemällä pari kiehistä ja vaihtaa otsalamppuun uudet paristot.

Partiotoiminnan jatkumista odottaen,
Viinikan Sinisten johtajisto