Tietoa vaeltajille

Vaelluksen organisoinnin vastuuhenkilönä toimii Jaakko Niukkala
040 718 8500 / jaakko.niukkala@gmail.com

KULJETTAVA REITTI

Vaelluksella on tarkoitus kulkea neljässä päivässä Kuivin reitti, pituutta vaelluksella on n. 75km. Lähtö- ja paluupisteenä toimii kartan alaosassa näkyvä Sulaoja. Vaelluksen aikana kierretään ympyräreitti Kuivin kautta takaisin Sulaojalle. Innokkaimmat voivat valloittaa Kuivitunturin kiipeämällä huipulle ilman rinkkoja, matka tunturin huipulle ja takaisin tuo reittiin 8km lisämatkaa.

Lisätietoja ja tarkempaa maastokuvausta reitistä voi lukea täältä: https://www.luontoon.fi/kevo/kuivinreitti.

Ryhmäjako suoritetaan etukäteen ja siitä tulee tieto tänne sekä asianomaisille. Mahdollisissa kysymyksissä kääntykää Jaakon puoleen.

KENGÄT
Hyvät kengät ovat tärkeät. Reitillä on sekä helppokulkuisempaa maastoa että vaikeakulkuista kivikkoa. Kivikko-osuuksiin nilkkoja tukevat kunnon vaelluskengät ovat fiksu valinta. Helpommassa maastossa voi olla helpompi kävellä lyhytvartisilla ”vaelluslenkkareilla”, jotka ovat vaelluskenkiä kevyempiä, mutta vaeltajan kannattaa itse pohtia, millaiset kengät ovat itselle parhaimmat. Lepohetkiin kannattaa varautua kevyillä tohveleilla, crocseilla, släpäreillä tms.

SUKAT
Kenkien lisäksi sukat ovat lähestulkoon yhtä tärkeässä osassa vaellusta, kuin hyvät kengät. Toimiva tapa on käyttää kaksia sukkia päällekäin. Alla ohut ja hengittävä sukka ja päällä hieman paksumpi. Hiertymiä ja rakkoja tulee vähemmän, kun sukat hankaavat keskenään, eikä jalka hankaa suoraan kovaan kenkään. Päällisukkia voi käyttää useammankin kerran, kunhan alusukkia muistaa vaihtaa. Merinovillasukat ovat tähänkin tarkoitukseen hyviä, koska pelkällä tuulettamisella samoja sukkia voi käyttää pidempään.

VAATETUS
Vaeltaja kantaa itse omat tavaransa, sekä ryhmän yhteisiä tavaroita, kuten trangian, ruokaa, majoitteen tms. Vaatetusta on hyvä olla riittävästi, mutta kannattaa miettiä, miten kaikki mukaan otettavat vaatteet tukevat toisiaan (kerrospukeutumisen merkitys, hengittävät vaatteet eivät hiosta). Yövaatteet on syytä ottaa erikseen!

MAJOITTEET
Majoitteet tulevat lippukunnan puolesta. Majoitteet ovat 3-4hlö vaellustelttoja.

VESIPULLO
Vaeltajille ehdottoman tärkeää olla riittävän tilavat vesipullot mukana (esim. 2x 1litra). Virtaavat vedet ovat juomakelpoisia koko alueella, mutta tulentekopaikkojen ja tupien läheisyydessä vesi kannattaa keittää tai puhdistaa suodattamalla.