Aikuisena partioon

Partio on mukaansatempaava harrastus myös aikuiselle eikä harrastuksen aloittamiseen tarvita aikaisempaa partiokokemusta. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Partiossa on lukematon määrä erilaisia tehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään keksimään.

Mukaan toimintaan pääsee koska vain ja minkä ikäisenä tahansa, myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan! Myös meidän lippukunnasta löytyy myös kevyempiä pestejä ja apukäsiä tarvitaan mm. lätynpaistotapahtumissa ja leireillä. Ainakaan heti ei siis tarvitse työntää käsiään kyynärpäitä myöten saveen. Johtajille järjestetään myös erilaisia tapahtumia, useimmiten leirialueellamme Teiskossa.

Miten aikuinen voi harrastaa partiota?

Partiota harrastetaan partion paikallisyhdistyksissä eli lippukunnissa, joita on lähes kaikissa kunnissa ympäri Suomea. Aikuiset ovat mukana lippukunnan arjen pyörittämisessä sekä erilaisten tapahtumien ja toimintojen järjestämisessä. Lisäksi he osallistuvat kursseille ja koulutuksiin sekä paikallisiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin. Monissa lippukunnissa aikuiset myös järjestävät itselleen omaa ohjelmaa ja kokoontuvat yhteen esimerkiksi kerran kuussa.

Aikuinen voi olla lippukunnassa mukana esimerkiksi viikoittaisessa toiminnassa ryhmänvetäjänä, avustaa retkijärjestelyissä tai vaikka remontoida partiokämppää – vaihtoehtoja on monia. Aikuisten apua tarvitaan myös taustatukena ja projektihommissa. Osaatko esimerkiksi yhdistystalouden kiemuroita, kokata muonat koko leiripoppoolle tai oletko nikkarointimestari? Kaikilla on jotain osaamista, jota voi jakaa muille. Tai mikäli tahdot oppia jotain ihan uutta, sekin onnistuu partiossa!

Tästä lisätietoja aikuisena partioon Suomen Partiolaisten sivuilla.